Luxe chalets kopen

Kenmerken van luxe chalets

Wat zijn de verschillen tussen gewone chalets en luxe chalets?

Een belangrijke vraag, want het kopen of bouwen van een chalet is een beslissing waar u jarenlang mee zult moeten leven. Bovendien wordt het woord “luxe” vaak ongepast en oppervlakkig gebruikt door marketingbedrijven om consumenten in verwarring te brengen en een hogere prijs voor een chalet te krijgen. 
 
De verschillen tussen een gewone chalet, en een luxe chalet liggen in de belangrijkste kenmerken.
Tijdens het uitkiezen van een chalet van goede kwaliteit is het dus belangrijk om op die kenmerken te letten.

Een luxe chalet heeft hoge plafonds.

Meeste chalets zijn gebouwd met lage plafonds. Door de lage plafonds, lijken de kamers  klein. 
 
Luxe chalets zijn gebouwd met hoge plafonds – 270-280 cm hoog. Een chalet met hoge plafonds creëert een gevoel van ruimte en een hoge plafond heeft een positieve invloed op het welzijn en de stemming van mensen die in het huis wonen. In zo’n chalet voel je je echt thuis.
Door de lage plafonds

Grote, goed geïsoleerde, panoramische ramen

Een chalet met grote panoramische ramen maakt het mogelijk om elk moment te genieten van een prachtig uitzicht. Daarnaast creëren ze  een ruimtelijk gevoel in de kamer. Dankzij de grote beglazing komt er zoveel mogelijk daglicht de ruimte binnen.
 
Maar omdat  minder energiezuinig zijn dan muren, moeten driedubbele beglazing worden gebruikt bij het bouwen van een chalet om een ​​huis met grote ramen warm te houden.
 
Dat is ingewikkelder dan normale ramen, waardoor meeste chalets dat niet hebben.  Maar in tegenstelling zijn dat soort ramen zijn wel een belangerijk kenmerk in een luxe chalet 
Chalet
Luxe chalet
Daarnaast heeft een luxe chalet, in tegenstelling met meeste chalets, meer mogelijkheden om de woning in en uit te gaan door de schuifdeuren. Om bijvoorbeeld vanuit de slaapkamer naar buiten te komen hoeft u niet door de woonkamer of gang te gaan,  vanuit de slaapkamer kunt u direct door de schuifdeur naar buiten.
 
Door de grote ramen en schuifdeuren waardoor je makkelijk naar buiten kunt komen, word het terras een onderdeel van uw woon ruimte.
Luxe chalet

Luxe chalets is goed geïsoleerd en heeft goede geluidsisolatie.

Gewone chalets zijn gebouwd op een lichte frame waardoor de buitenmuren  dun zijn. Geluiden van de straat, en vaak zelfs het geluid van druppels die op het dak vallen, dringen gemakkelijk je kamer binnen. De binnenmuren zijn zo dun dat ze praktisch geen geluidsisolatie hebben. Daardoor hoor je elk geluidje dat van buitenaf komt.
 
Luxe chalet heeft deze probleem niet door de krachtige isolatie en geluidsisolatie van de binnenmuren.  
 
Let ook op de kwaliteit en het design van binnendeuren. Ze spelen ook een belangrijke rol bij geluidsisolatie

De Vloer in een Luxe chalet is stevig.

In gewone chalets is de vloer niet stevig. Je voelt dat hij “speelt”, onder je voeten en buigt tijdens het lopen (vooral als je meer dan 100 kg weegt). Het is irritant. En met een normale vloer dit probleem is niet op te lossen!  
 
Luxe chalet heeft harde, stevige vloer – vergelijkbaar met de vloer in een bakstenen huis. Om dit te doen, moet de chaletbouwer een stevige metalen basis gebruiken en sterke houten balken installeren bij het leggen van de vloer (d.w.z. geen kosten besparen). 
 
 Het gebruik van parket in plaats van laminaat is ook ideaal voor de hardheid van de vloer.
Luxe chalet

De binnenafwerking van een Luxe chalet is van hoge kwaliteit.

In gewone chalets worden wanden en plafonds vaak afgewerkt met kunststof panelen of MDF-platen, want dat is goedkoper en sneller.  Hierdoor woon je temidden van plastic en zichtbare contactlijnen. In grijze en effen kleuren, omdat kunststof niet geverfd kan worden.
Luxe chalet is van hoge kwaliteit
In luxe chalets moet de binnenafwerking zoals in een echt huis zijn: glad gestuukte wanden en een beschilderd plafond. Kleuren naar keuze.  Deze binnenafwerking geeft je ook de mogelijkheid om creatief te zijn met je eigen interieurontwerp – mooie houtinleg, natuursteen, mooi behang, etc.
Kleuren naar keuze

Een Luxe chalet is voorzien van een comfortabele en mooie badkamer en een aparte toilet.

In gewone chalets zijn de badkamers erg krap, met douchebakken – een extra bewegingsbarrière – en afgewerkt met kunststof panelen of linoleum.
 
In een luxe chalet is de badkamer ruimer, met een inloopdouche en een afschot in de vloer om het water af te voeren. Het is afgewerkt met mooie keramische tegels (of ander duur materiaal). Ligbad kan op verzoek worden geïnstalleerd.   
 
En natuurlijk is de luxe badkamer voorzien van vloerverwarming! Met een vloerverwarming is het zelfs in de koude winter aangenaam douchen!
 
Een luxe chalet heeft eventueel een extra aparte toilet.  Dit is erg handig, vooral voor een groot gezin of wanneer er gasten op bezoek komen.
Luxe chalet
Luxe chalet
Luxe chalet
Luxe chalet

Prachtige façade waar je jaren lang van geniet.

Hoogwaardige gevelmateriaal en handgemaaket façades zijn erg duur.  Om geld te besparen worden daarom in gewone chalets kunststof planken gebruikt.  Ze zijn niet duur, vereisen geen speciaal ontwerpwerk en belangrijker nog, ze zijn snel in elkaar te zetten. 
 
De gevel van een luxe chalet moet indrukwekkend zijn. Daarom wordt in een luxe chalet een hoogwaardige gevel gebouwd.  Het zal u vele jaren esthetisch plezier bezorgen
Luxe chalet

Zeer individuele aanpak - chaletontwerpen op maat.

Geen enkel chalet kan als luxueus worden beschouwd als het niet is gemaakt voor uw situatie, volgens uw behoeften en wensen.
 
Individueel design maakt het chalet bijzonder comfortabel voor U! Misschien heeft u bijvoorbeeld een speciale maat of vorm van een chalet nodig voor uw tuin, een extra voordeur of wilt u een groot raam plaatsen op de plek waar u naar buiten wilt kijken.
 
Grotere woonkamer, meer slaapkamers, aparte ruimte voor studeerkamer of wasmachine, directe toegang tot de badkamer vanuit de slaapkamer, keuken van een bijzondere vorm en afmeting, brede deuren voor een rolstoel, ligbad, apart toilet of extra douche … dit zijn allemaal voorbeelden van individueel design voor een luxe chalet.
 
Een chaletbouwer moet zeer flexibel zijn in het ontwerpen om uw wensen te realiseren.

Wilt u een luxe chalet laten bouwen door chaletbouwer Mevena, neem dan gerust contact met ons op.