Mantelzorgwoning Kopen: Kwaliteit voor een Goede Prijs

Zo koop je een goede zorgwoning zonder te veel te betalen

We hebben allemaal wel eens gehoord over een mantelzorgwoning in de tuin. Een zorgwoning is een speciaal ontworpen huis voor familieleden die zorg nodig hebben. Samenwonen onder één dak kan lastig zijn, daarom is een mantelzorgwoning kopen een perfecte oplossing voor de hele familie.
 
Zorgwoningen zet je meestal in de eigen tuin, dicht bij het hoofdgebouw. Het biedt zieke of oudere familieleden de kans om zelfstandig te wonen in hun eigen mantelzorg huis, terwijl ze toch dichtbij zijn.
 
Denk je erover om een mantelzorgwoning te kopen? Het is een geweldige manier om je geliefden dichtbij te hebben en goed voor hen te zorgen.
mantelzorgwoning kopen

De Hoge Prijs: Uitdagingen bij het Kopen van een Zorgwoning

Er wordt weinig gesproken over de grootste uitdaging bij het plaatsen van een mantelzorgwoning in tuin: de zeer hoge prijs voor een goede woning. U wilt dat uw ouders of zieke familielid hun laatste jaren doorbrengen in een warm en gezellig mantelzorg huis. Ze verdienen het beste.
 
Maar een goed en comfortabel woning is duur. Goedkope opties, zoals een plastic chalet, zijn niet geschikt. Niemand wil dat zijn ouders, vooral als ze ziek zijn, in een recreatiechalet wonen. Kunststof chalets hebben veel nadelen: dunne muren, slechte isolatie – een koude woning met een standaard indeling.
 
Bovendien kunt u geen hypotheek krijgen voor een zorgwoning. Dus u moet alles in één keer betalen. Dat is een groot bedrag voor een gezin.
 
En later als u de seniorenwoning niet meer nodig hebt? Vaak moet u de woning dan aanpassen of zelfs afbreken, wat extra kosten met zich meebrengt.
 
Een comfortabel woning kopen voor uw naasten is een grote uitdaging als uw budget klein is. Veel mensen hebben dit probleem als ze een zorgwoning in de tuin willen plaatsen. Het is een pijnlijke realiteit dat veel gezinnen, ondanks hun beste bedoelingen, genoegen moeten nemen met minder dan wat ze hopen vanwege de hoge prijs voor een zorgwoning in tuin.
 
Iedereen die een mantelzorgwoning wil kopen, moet weten wat een goed huis is. Ook of u het kunt betalen. Dit artikel helpt u. Het beschrijft de belangrijkste kenmerken van een goede woning. Het geeft ook tips om geld te besparen bij het kopen van een zorgwoning. 

Een Mantelzorger Ervaring

Een 80-jarige man deelde zijn ervaring. Hij verkocht zijn huis waar hij dertig jaar met zijn vrouw woonde en gaf wat geld aan zijn kinderen. Met de resterende 150.000 euro wilde hij een gezellig mantelzorg huis kopen voor hem en zijn zieke vrouw. Deze zorgwoning wilde hij in de tuin van zijn kinderen plaatsen.
 
Maar zijn budget was te klein voor een goede woning. Ondanks dat 150.000 euro een flink bedrag is, zijn de prijzen mantelzorgwoningen enorm.
 
Na grondig onderzoek ontdekte hij dat hij voor dat geld slechts een kunststof mantelzorg chalet van 72 m² kon kopen. Dit chalet had dunne muren, een slechte indeling en andere nadelen. Dat was zeker niet wat hij voor ogen had voor zijn vrouw.
 
Toen vond hij een perfecte oplossing. Hij vond de aanbieder Mevena, die voor hetzelfde bedrag een houten mantelzorg woning van 84 m² voor hem bouwde. Mevena kan huizen goedkoper bouwen doordat de productie in een ander land plaatsvindt. Het huis had dikke muren, goede isolatie en een prachtige houten gevel. En het was helemaal op maat gemaakt! 
mantelzorg woning binnen

Vier Tips - Voor Zorgwoning Kiezen

Niet iedereen is een expert in de bouwwereld, maar met deze vier kenmerken kunt u de woningkwaliteit begrijpen en de juiste aanbieder kiezen.

 

1. Metalen Frame: Het frame is als het skelet van een huis. Hoe sterker het frame, hoe langer de woning meegaat. Een metalen frame biedt grote voordelen ten opzichte van een frame dat alleen van hout is.

2. Isolatie en muurdikte: Dikke muren, minstens 25 cm, zorgen voor goede isolatie. Dit houdt de warmte binnen en het geluid buiten. Vraag altijd of de isolatie voldoet aan de laatste bouwwet voor permanente woningen.

3. Binnenafwerking: Vermijd goedkoop plastic en kies voor materialen die je omarmen zodra je binnenstapt. Een luxe mantelzorgwoning herken je aan de afwerking die je echt het gevoel geeft dat je thuis bent. Denk aan gladde, geschilderde muren en een mooie badkamer en keuken.

4. Prijs: De prijs kan variëren afhankelijk van de bouwmethode: van het duurste – traditioneel bouwen op locatie – tot de goedkoopste – prefab bouw, waarbij het huis volledig kant-en-klaar in een fabriek wordt gemaakt. Een hoge mantelzorgwoning prijs betekent niet automatisch betere kwaliteit; de bouwmethode speelt ook een grote rol.

Als je een mantelzorg woning wil kopen en in de tuin wilt zetten, is het belangrijk om de juiste aanbieder te kiezen.

Prefab Mantelzorgwoningen van Mevena: Snel en Betaalbaar

kant en klaar prefab mantelzorgwoning
De prijzen voor zulke goede huizen zijn erg hoog. Maar Mevena heeft een slimme oplossing gevonden. We hebben de productie van huizen naar het buitenland verplaatst.
 
En wat betekent dat voor onze klanten? Dankzij deze aanpak hebben we comfortabele mantelzorgwoning te koop voor een betaalbare prijs. Onze huizen zijn perfect voor permanente bewoning. Ze hebben dikke muren, een stevig frame van metaal en hout, driedubbel glas, en ze zijn zowel van binnen als van buiten prachtig. Het mooiste is dat ze volledig op maat zijn en helemaal passen bij jouw wensen, en dat allemaal voor een redelijke prijs.
 
De prefab mantelzorg woning wordt helemaal in de fabriek gebouwd, inclusief de installatie van sanitair en leidingen. Daarna wordt het mantelzorg huis kant-en-klaar naar jouw locatie gebracht. Binnen een paar dagen na de aansluiting op elektriciteit en water is het huis klaar om in te wonen.
 
Geen stress meer van lange bouwwerkzaamheden in je tuin!

Kenmerken en Voordelen van Mevena zorgwoning

De zorgwoningen van Mevena zijn uniek door hun bijna onbeperkte maatwerkopties. Van buiten zie je een gezellige houten mantelzorgwoning die perfect in de tuin past, en van binnen is het een comfortabel huis.

Prijs

De kosten van een mantelzorgwoning zijn lager dan bij andere aanbieders

Op maat

Een zorgwoning bouwen we helemaal naar uw wensen

Mooi van buiten en binnen

De houten gevel past perfect in de tuin, en binnen is het een gezellige, moderne mantelzorgwoning

Mobiele mantelzorgwonin: U kunt het woning naar een andere plek verplaatsen als dat nodig is.

Sterk frame van metaal en hout: Dit zorgt voor ruime kamers met flexibele indelingen.

Plattegrond op maat: Onze experts ontwerpen samen met jou het mantelzorg huis zodat het precies aan jouw wensen voldoet. Dit is onze specialiteit.

Warm en gezellig: Onze huizen hebben dikke muren en goede isolatie, waardoor ze het hele jaar comfortabel zijn.

Luxe badkamer: Ruime badkamers met keramische tegels, een drempelloze douche en brede deuren.

Afmetingen van mantelzorgwoningen: We bieden huizen in verschillende maten: van kleine van 50 m² tot grote mantelzorgwoning van 100 m².

Luxe mantelzorgwoning: Je kunt ook kiezen voor luxe opties met extra voorzieningen.

Mantelzorgwoning

Mantelzorgwoningen: prijzen

Bij Mevena bieden we seniorenwoningen te koop in verschillende maten van 50 tot 100 m².
 
Hier zijn de zorgwoning prijzen van verschillende afmetingen:
  • 50 m²: 90 000 Euro
  • 60 m²: 99 000 Euro
  • 75 m²: 127 000 Euro
  • 100 m²: 165 000 Euro

Op deze pagina  vindt u meer gedetailleerde informatie over de prijzen van mantelzorgwoningen.

Wat kost een mantelzorgwoning in een andere maat of vorm? Neem contact met ons op! We geven u snel volledige informatie over de prijs en beantwoorden al uw vragen.

Wilt u ons mantelzorg huis van binnen en buiten zien? Bezoek onze show modellen in Nederland. U kunt het huis zelf bekijken en beslissen of het is wat u zoekt.

Een mantelzorgwoning kopen is een uitstekende manier om zorg te bieden aan uw geliefden terwijl ze dichtbij blijven. Bij Mevena bieden we betaalbare huizen die volledig op maat gemaakt zijn. Onze seniorenwoningen zijn comfortabel, goed geïsoleerd en prachtig afgewerkt. Neem vandaag nog contact met ons op, en ontdek de ideale zorgwoning voor uw behoeften.

badkamer deur
luxe keuken
Kies Mevena

Koop de prefab mantelzorg woning van Mevena!

Bij Mevena maken we betaalbare prefab mantelzorgwoningen. Onze huizen worden in het buitenland gebouwd. Daarom kunnen we lagere prijzen aanbieden.

Luxe badkamer en keuken.

Geschikt voor permanente woning