Inzicht in prefab huis bouwen

Het kiezen van de beste bouwmethode is de eerste stap naar uw ideale huis

Bij het prefab huis bouwen zeggen fabrikanten vaak dat het snel en goedkoop is omdat ze het woning in delen maken in hun eigen fabriek en het dan naar de staanplaats brengen. Echter, wordt niet altijd duidelijk gemaakt dat er verschillende niveaus van prefabricage zijn waardoor het huis meer of minder volledig vooraf is gemaakt
 
Iedere prefab bouwer doet het op zijn eigen manier. Sommigen maken alleen bepaalde huis onderdelen in de fabriek en assembleren deze vervolgens op locatie bij de klant. Er zijn echter ook andere manieren.
 
Dus, als u van plan bent om een prefab huis te laten bouwen door een bouwbedrijf, is het belangrijk om te weten hoe ze het gaan doen. Deze informatie zal helpen bij het kiezen van de meest geschikte bouwmethode voor uw project. 

Twee Hoofdmethoden voor Prefab Bouw

Prefab betekent “vooraf gebouwd” die maakt het bouwproces aanzienlijk eenvoudiger en sneller.
 
De mate van prefabricage kan sterk variëren tussen verschillende fabrikanten en projecten. Er zijn twee hoofdmethoden voor deze soort bouw: Volledig Prefab en Gecombineerd Bouwen. Bij de eerste methode wordt het gehele huis in de fabriek vervaardigd. Bij Gecombineerd Bouwen worden alleen bepaalde delen, zoals muren, in de fabriek geprefabriceerd, terwijl de rest op de locatie van de klant wordt gebouwd, zoals bij traditionele bouw.
 
Laten we deze methoden eens nader bekijken vanuit belangrijke bouwpunten:
prefab woning  =  Huis voor permanente woning
+
Bouwkosten
+
Bouwtijd
+
Op maat

1. Gecombineerd Bouwen

Prefab huis bouwen van beton
Op de plek van de klant worden wanden en vloeren van SIP-panelen of vooraf gemaakte betonnen panelen geleverd. Met behulp van een kraan bouwen werkers binnen 3-4 dagen een huisbox uit deze panelen.
Dit is de meest voorkomende methode van Gecombineerd Bouw. Betekent combinatie van  traditioneel en prefab bouw.
 
Bouwtijd

Ja, de huisbox is inderdaad snel klaar en gemaakt uit vooraf gemaakte onderdelen in de fabriek. Maar het is belangrijk om te beseffen dat de huisbox slechts 20-30% van het totale bouwwerk uitmaakt! En wat betreft de overige 70-80%?

  • Isolatie
  • Plaatsing van ramen en binnendeuren
  • Elektrische en sanitair werkzaamheden
  • Dak- en raaminstallatie
  • Gevelwerk
  • Binnenafwerking (pleisterwerk, tegels in de badkamer, schilderen, enz.)
 
Deze werkzaamheden, die 70-80% van het gehele bouwproces vormen, worden op de bouwplaats uitgevoerd, net als bij traditionele bouw.
 
Bouwkosten
De woning prijs hangt vooral af van de arbeidskosten. Als bouwers naar een nieuwe locatie moeten en daar maandenlang moeten werken, worden de kosten hoger. Dit alles zijn extra uitgaven voor de werkgever.
 
Daarom, hoe meer werk er op de staanplaats wordt gedaan, hoe hoger de bouwkosten. En omgekeerd, hoe meer werk er in de fabriek wordt gedaan in plaats van op de staanplaats, hoe lager de bouwkosten. Ze hebben direct invloed op wat de kost van de prefab woning zal zijn. 
 
Met Gecombineerde Bouw verloopt het bouwproces sneller (3-5 maanden) dan bij traditionele methode, waarbij alle werkzaamheden ter plaatse worden uitgevoerd. 
 
Op maat

Ten slotte: zowel bij Volledig Prefab als Gecombineerd Bouwen zijn er dezelfde beperkingen voor het aanpassen van het huis. Ze zijn voornamelijk bepaald door het materiaal van het huisframe.   

Met betonnen panelen zijn er geen dergelijke beperkingen, maar de kosten van een woning van beton zijn veel hoger.  
 
Een oplossing voor dit probleem: huisframe bouwen van een metaal, oftewel een combinatie van metaal en hout. Met zo’n frame kun je grote kamers (30-50 m2) bouwen en ook complexe plattegronden realiseren.

2. Volledig Prefab

Bij Volledig Prefab  methode wordt de hele woning in de fabriek gebouwd, inclusief muren, frame, elektrische en sanitaire installaties, keuken, verlichting, stopcontacten, enzovoort. Met deze methode komt het volledig gebouwd huis, kant en klaar, naar de klant plaats.
 

Bouwkosten zijn aanzienlijk lager dan bij gecombineerde bouw, want bijna al het werk uitvoert in de fabriek.

 

Bouwtijd bedraagt ongeveer 3-5 maanden, waarbij 95% van al het werk- in de fabriek. Dit verlaagt de arbeidskosten, waardoor de bouwkosten lager zijn dan bij andere methoden. Als je op zoek bent naar een goedkope manier om een huis te bouwen, is dit de goede keuze.

 
De conclusie is duidelijk:

Kortom, de prefab bouw biedt vele voordelen in vergelijking met traditionele methoden. Als je hebt besloten om voor een prefab woning te gaan, is het cruciaal om de bouwmethode te kiezen die voldoet aan jouw prioriteiten, of het nu gaat om prijs, bouwtijd of mate van individualisering van het project.

Huis Bouwen met Mevena - Snel en Op Maat!

Prefab Huis van Mevena – Als een Cadeau uit de Online Winkel!
 
Bestel een huis, vakmensen bouwen het in de fabriek. Het huis, als een verpakt cadeau, wordt naar uw locatie afgeleverd. Bij aankomst hoeft u het alleen maar uit te pakken en op zijn plek te zetten, net zoals het uitpakken van een cadeau.

1. Het woning wordt volledig in de fabriek gebouwd,

inclusief sanitair en elektriciteit. Dit verlaagt de bouwkosten aanzienlijk. We brengen het voltooide huis naar uw plaats en zetten het met een kraan neer. Sluit het gewoon aan op water en elektriciteit, en het is klaar om in te wonen. 

Bovendien bevindt de productie van Mevena huizen zich in Oost-Europa, waar de bouwkosten lager zijn. Dat maakt de huisprijs lager en de kwaliteit beter.
 

2. Alle Mevena huizen zijn op maat gemaakt.

Dat betekent dat elk huis speciaal voor u is ontworpen, van de kamers en ramen tot aan de afwerking binnen, tegels en meer. Lees meer in onse artikel Сhalet op maat: veel mogelijkheden.

We bieden een individuele aanpak voor elke klant, zodat u een uniek woning krijgt waar u zich echt thuis voelt. De meeste aanpassingen zijn gratis en inbegrepen in de prijs. U kunt ook unieke design elementen toe te voegen en een luxe interieur te creëren. Meer in onze artikel over “luxe chalet”.
 

3. We bieden verschillende groottes aan, van kleine prefab woningen (50m2) tot grote huizen van 180 m².

Door metalen en houten frames kunnen we modulaire woningen bouwen met grote kamers (30-50m2) en een complexe lay-out, zonder beperkingen. Bijvoorbeeld, een prefab huis van 100 m² bestaat uit twee met elkaar gekoppeld delen. Meer informatie over onze prefab bouwsystemen en technologie vind je in ons artikel – Proces van het bouwen van een grote twee modules huis.

 
Als u geïnteresseerd bent in het laten bouwen van een huis met de prefab methode, dan staan wij voor u klaar met de beste oplossingen. Onze experts helpen u graag bij het kiezen van het beste ontwerp en begeleiden u door het hele proces.
 
Bel ons vandaag nog voor antwoorden op al je vragen en om een afspraak te maken met onze manager om ons showmodel te bekijken.