Prefab woning 100m2

Een Betaalbaar Alternatief voor een grote bakstenen huis

prefab huis 100m
Kun je een betaalbaar prefab woning 100m2 krijgen? Met de hoge prijzen en hypotheken van traditionele huizen lijkt een eigen woning vaak onbereikbaar. 
 
Maar niet iedereen weet dat het mogelijk om direct een eigen huis te bezitten zonder de kosten van een bakstenen bouw.

Dat is mogelijk met een prefab woning.
 
Het probleem is dat we gewend zijn aan het idee dat een echt huis een groot bakstenen gebouw is dat direct op het perceel wordt gebouwd. Maar als het gaat om prefab woningen, is het zelfs niet helemaal duidelijk of zo’n huis een volwaardig alternatief kan zijn voor de gebruikelijke bakstenen constructie. Kan het worden gebruikt als permanente woning? 

Waarom zijn huizen zo duur?

De oorzaak daarvan is dat ze huizen bouwen op de bouwplaats.

Het kost veel tijd en geld. Denk aan salarissen, belastingen en extra uitgaven voor het opzetten van de bouwplaats.  Zoals goede werkomstandigheden voor de arbeiders en het transporteren van bouwmachines. Het duurt maanden om een huis te bouwen en gedurende die tijd moeten ze al deze kosten dekken. Al met al vormt dat het grootste deel van de totale bouwkosten.

Kan een prefab woning 100m2 een traditioneel bakstenen huis vervangen?

Ja, maar alleen als het voldoet aan de bouwregels voor permanente bewoning. Veel prefab huizen zijn bedoeld voor recreatief gebruik, zoals vakantiehuisjes, en niet voor permanente bewoning. Dit is belangrijk om te weten.

Bovendien vaak lijkt een groot prefab huis goedkoper, maar het is eigenlijk bedoeld voor vakantieplekken en kan niet zomaar in een dorp of stad staan.

Om een traditioneel huis te vervangen, moet een prefab woning aan strenge regels voldoen van de laatste bouwwet. Tegenwoordig is dat het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (Bbl). Deze wetgeving beschrijft in detail wat een huis moet hebben om permanent bewoonbaar te zijn.

Ter conclusie als een prefab huis aan deze normen voldoet, kan het een volwaardig alternatief zijn voor een traditioneel bakstenen huis.

prefab huis 100m trees

Wat Biedt Mevena prefab woning 100m2 ?

Een goed alternatief voor een bakstenen huis. Onze huizen voldoen aan de nieuwste bouwregels van 2024, Besluit Bouwwerken Leefomgeving (Bbl).
 
Wij bieden een betaalbare oplossing voor permanente woning: een huis van 100 m², snel, vergelijkbaar met een tweeverdiepingen huis van 120 m² en het belanrijkste – betaalbaar!
 
Goede prijs:
 
Voor €175.000 krijg je een compleet woning van 100 m².
 

De prijs is inclusief:

  • BTW
  • Levering en plaatsing
  • Binnenafwerking
  • Keuken, compleet met apparatuur
  • Elektrische installaties en sanitair.

De prijs is exclusief fundering en zonnepanelen.

Alles bij elkaar, het totale budget voor het project, inclusief de fundering, duurzame energie en de kosten van het woning, bedraagt ongeveer €200.000. Dat is €2000 per vierkante meter.

Vergeleken met nieuwe bakstenen woning, die vaak tussen de €3500 en €4000 per vierkante meter kosten.

Huis Grootte:

Bovendien een prefab woning van 100 m² heeft net zoveel ruimte als een traditioneel woning van 120 m², omdat er geen ruimte verloren gaat aan trappen en dikke muren. Het is op maat gemaakt en is een betaalbaar alternatief voor traditionele huizen.

inside 100m huis

Ter Conclusie:

Kortom een  prefab woning 100m2 biedt een betaalbaar alternatief voor traditionele bakstenen woningen. Met efficiënt gebruik van ruimte zijn deze huizen ook snel op te bouwen. Ideaal voor wie zonder lang wachten en grote hypotheek een nieuw thuis wil hebben.

Interesse in een betaalbaar en snel gebouwd thuis? Neem contact op voor meer informatie over onze prefab woningen van 100 m² en zet de eerste stap naar uw eigen huis!