Prefab woning kopen - De Toekomst van Betaalbaar Huis

Kan een Prefab Huis Traditioneel Baksteen Vervangen?

Prefab Woning 51m2

Prefab Woning 100m2

Prefab Woning 72m2

Waarom zou je eigenlijk een prefab huis kopen als er al traditionele bakstenen huizen zijn waar iedereen zo aan gewend is?
 
Nou, het probleem is dat de prijzen van traditionele woningen, gemaakt van bakstenen of beton, erg hoog zijn. Voor velen van ons is het kopen van een huis voor een half miljoen euro gewoon niet haalbaar. 
 
Overweeg dit: een nieuw bakstenen of betonnen huis kost al gauw ongeveer 3500 euro per m². Een huis van 140-160 m² loopt op tot zo’n 500-550 duizend euro, en dat is nog zonder de kosten voor de grond!
 
Prijzen van nieuwe vrijstaande woningen in centrale gebieden van Nederland met kleine percelen beginnen bij 700.000 euro! Deze cijfers kunnen je droom van een eigen huis verpulveren.
 
En als je besluit een kleiner huis te kopen, zeg maar 80-100 m², dan bespaar je eigenlijk niet veel. De prijs per m² voor zo’n klein huis is zelfs nog hoger, ongeveer 4000 euro. 
Dure baksteen woning

Dure Bakstenen Huizen: Waarom Betalen We Zoveel?

Het komt allemaal neer op de traditionele bouwmethode.
 
Traditioneel bouwen is de duurste manier omdat alles direct op de bouwplaats wordt gedaan.
 
Dit betekent hoge kosten voor arbeid en organisatie, omdat alles ter plekke moet gebeuren. En die kosten? Die blijf je betalen, een of anderhalf jaar lang. Ze stapelen zich op zoals een sneeuwbal en maken de uiteindelijke bouwkosten van het huis zeer hoog.
 
Bouwen direct op locatie is lang en duur.
Daarentegen zijn de prefab woning kosten veel lager. Prefab huizen worden in fabrieken gemaakt, net zoals auto’s op een lopende band. Dit betekent sneller bouwen en lagere kosten. Daarom is een prefab woning kopen een slimme keuze voor wie een goedkoper huis wil kopen.

Is een prefab woning voordeliger?

kant en klaar prefab mantelzorgwoning
Ja, zeker! Maar hoeveel goedkoper, dat hangt af van hoeveel van het bouwwerk al in de fabriek is gedaan, en hoeveel nog op de bouwplaats zelf moet gebeuren. Hoe meer er ter plekke gebouwd moet worden, hoe duurder het wordt.
 
Prijzen voor prefab woningen blijven echter lager dan traditioneel gebouwde huizen, zelfs wanneer een deel van de bouw ter plaatse wordt uitgevoerd.
 
Als reactie op de hoge huizenprijzen  is er een alternatief op de markt gekomen: prefab huizen.
 

Wat is prefab? Bouwers produceren prefab huizen volledig kant en klaar of slechts delen ervan in de fabriek. Vervolgens transporteren ze deze naar de bouwplaats. Een kant en klaar huis wordt eenvoudig op de fundering geplaatst. Als het slechts delen van het huis zijn, assembleren bouwteams ze op de bouwplaats en maken ze het huis nog af.

Huizen van Prefab Betonpanelen: Sneller maar nog steeds duur

woning van prefab beton panelen
Huis van betonpanelen is populaire prefab woning in Nederland. Deze wordt deels in de fabriek en deels ter plaatse gebouwd, een soort semi-prefab. Dit type prefab woning is te koop in plaats van een bakstenen huis voor permanente bewoning op de vastgoedmarkt.
 

De muren van deze huizen zijn vaak al geïsoleerd. Ze worden vooraf in de fabriek gemaakt en klaar naar de bouwplaats gebracht. Met een kraan zetten bouwers in enkele dagen het huis in elkaar.

De meeste mensen die een permanent huis zoeken, kopen een prefab woning met deze bouwtechniek.
 
Deze huizen lijken ideaal. Maar een groot nadeel van dit bouwmodel is de nog steeds hoge prijs van de prefab woning.
De prefab technologie met betonpanelen maakt de bouw sneller en iets goedkoper. Maar niet veel. Meer dan 70 % van het werk gebeurt nog steeds op de bouwplaats, net als bij traditioneel bouwen:
  • Installatie van sanitair, verwarming en elektriciteit
  • Installatie van ramen en deuren
  • Montage van de keuken 
  • Dak- en gevelwerk 
  • Binnenafwerking: Vloeren, Tegels in badkamers, Stucwerk en schilderwerk  

Bouwen op locatie is de duurste bouwmethode. Het is simpel: hoe meer werk ter plaatse wordt uitgevoerd in plaats van in de fabriek, hoe hoger de kosten voor het huis.

De prefab woning kosten voor een huis van  130-160 m²  bedragen ongeveer 3000 euro per m². Bij een prefab kleine woning van 80-100 m² daalt de prijs niet veel omdat de kosten per vierkante meter stijgen.

Zo zijn prefab huizen van betonnen panelen slechts iets goedkoper dan traditionele bakstenen huizen. Maar de prijs blijft nog steeds hoog en voor velen niet betaalbaar.

De goedkoopste prefab woning : Ideaal voor parken maar niet voor steden

chalet met de kunststof gevel
De goedkoopste prefab woning? Dat is een woning die helemaal, niet maar gedeeltelijk, in een fabriek wordt gebouwd.
 

En dit zijn goedkope prefab woningen van hout!

In Nederland maken ze deze houten huizen met een kunststof gevel. Ze zijn perfect als chalets, vakantiehuizen, mantelzorgwoningen, gastenhuizen of zelfs tuinhuizen.

Klinkt ideaal, toch? Maar er is een ‘maar’. Deze huizen zijn namelijk niet geschikt voor permanent wonen in normale woonwijken. Ze voldoen niet aan de strenge eisen voor permanente woningen die vastgelegd zijn in het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) van 2024.
 

Ook passen ze niet in een stedelijke omgeving en zijn ze vaak niet toegestaan in woonwijken door de gemeente. Daarom vind je deze types woningen meestal in parken, maar zelden in dorpen of steden.

straat in het dorp

Bovendien, de meeste prefab bouwers maken geen grote houten huizen van 80 – 100 m². Ze bouwen meestal kleinere woningen.

Kortom, prefab bouwers maken geen grote woningen van hout die bedoeld zijn voor permanente bewoning en voldoen aan de bouwwet.

Hoewel de prijzen van houten prefab woningen zijn laag, tussen 1700 en 2000 euro per m². Ze zijn niet geschikt voor permanente bewoning in woonwijken. Dus, ze kunnen bakstenen huizen niet helemaal vervangen.

Prefab Woningen te Koop bij Mevena: Betaalbare Huizen voor Iedereen

Ontdek onze goedkope prefab woningen. Onze prefab huizen zijn perfect voor permanent wonen. Ze zijn een betaalbaar alternatief voor traditionele bakstenen huizen.
 
De huizenprijzen zijn momenteel enorm hoog. Voor velen blijft een eigen huis onbereikbaar. Mevena biedt een oplossing met betaalbare prefab woningen prijzen.
91a1e38b-3580-478d-a552-9cbd0016235e

Wat maakt de prefab woning prijs van Mevena lager?

Metaal en houten frame. Een Mevena huis heeft een stevig frame van metaal en hout. Dit zorgt voor ruime kamers en een solide bouw. Metaal ondersteunt zware muren en krachtige raamsystemen. Deze zijn nodig om te voldoen aan de bouwnormen voor permanent wonen.

Ondanks het zware gewicht kan het huis met een kraan verplaatst en geïnstalleerd worden. Huizen met alleen houten frames kunnen deze belasting niet aan.

Dankzij het frame van metal en hout voldoet de prefab woning aan de bouwwet voor permanent wonen en kan het een bakstenen huis vervangen.

Productie in de fabriek: We bouwen de prefab woningen helemaal in de fabriek. Dit betekent bijna geen dure bouwwerken op locatie, wat de kosten aanzienlijk verlaagt.

Lagere arbeidskosten: We verlagen de prijs van de prefab woning nog meer door onze productie naar het buitenland te verplaatsen. Daar zijn de lonen veel lager dan in Nederland.

frame van hout en metaal

Bij prefab woning kopen van Mevena krijgt u:

Goede prijs

Een prefab woning voor een betaalbare prijs van ongeveer 2100 euro per vierkante meter. Klik om onze prijzen te bekijken.

Een alternatief voor traditionele betonnen huis

Een huis die voldoet aan de bouwwet eisen voor permanente bewoning.

Prefab huis op maat

Prefab woningen prijzen zijn inclusief op maat gemaakte opties, zoals plattegrond, badkamer, keuken op maat.

Gevel van baksteen of stucwerk

Op aanvraag kan de gevel van het huis worden aangepast met baksteen of stucwerk. Zodat het past bij de architecturale stijl van de stad of het dorp en toestemming voor plaatsing in een woonwijk biedt.

prefab woning afgewerkt  met baksteen of stucwerk
Kies Mevena

Bouw de woning volgens uw visie met Mevena!

Bij Mevena hebben we jarenlange ervaring in het bouwen van prefab huizen. Onze missie is om een betaalbaar huis te bieden aan iedereen die zijn eigen huis wil bezitten. Door onze productie naar het buitenland te verplaatsen, kunnen we de kosten laag houden zonder de kwaliteit op te offeren.

Woning met comfortabele en luxe badkamer en keuken.

Geschikt voor permanente woning